Juli 2023

  • Maak kennis met de Vereniging Drentse Voedselbossen

    26 juni 2024

    De kracht van voedselbossen

  • Uit de Raad 27 juni 2024

    01 juli 2024

    Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van haar besluiten. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 27 juni 2024 werden de volgende besluiten genomen:

  • Kaderscholing Sport en Beweegleider Senioren in Drenthe

    01 juli 2024

    Bevorderen van Gezond Ouder Worden

  • Gemeenteraad in beeld

    01 juli 2024

    Wat doet de gemeenteraad? Hoe kom ik met raadsleden in contact? Hoe komen besluiten tot stand? Wat zijn moties en amendementen eigenlijk? Op deze en andere vragen wordt antwoord gegeven in de maandelijkse rubriek ‘gemeenteraad in beeld’. In deze rubriek zullen we veelgestelde vragen over de gemeenteraad beantwoorden. Heeft u zelf vragen over de gemeenteraad, dan kunt u deze vragen opsturen naar de griffie via e-mail griffie@aaenhunze.nl. Wellicht dat we uw vraag in een toekomstige editie kunnen beantwoorden. Deze maand heeft de gemeenteraad de jaarrekeningen en ontwerpbegrotingen van meerdere gemeenschappelijke regelingen moeten beoordelen. Deze maand gaan we dan ook nader in op deze gemeenschappelijke regelingen, wat zijn dit en waarom bestaan ze?

  • Negatief zwemadvies ’t Nije Hemelriek opgeheven

    02 juli 2024

    Het negatief zwemadvies voor zwemplas ’t Nije Hemelriek is opgeheven. Bij het onderzoek naar de waterkwaliteit en de waterbodem zijn geen schadelijke stoffen aangetroffen. Er zijn nog wel roetdeeltjes te zien in het water en het zand, maar deze zijn niet schadelijk. Dat betekent dat zwemmen in ’t Nije Hemelriek weer mogelijk is. Vandaag worden de linten en de borden die waren geplaatst om het negatief zwemadvies aan te kondigen verwijderd.

  • Nieuwe keuken in opvanglocatie de Biester

    04 juli 2024

    In opvanglocatie 'De Biester' in Gieten is onlangs een nieuwe keuken geplaatst.

  • Gemeente kijkt terug op geslaagd Midzomerfestival

    09 juli 2024

    Woensdag 3 juli was het Midzomerfestival van de gemeente bij Cultureel Café de Amer in Amen.

  • Mantelzorgapp Aa en Hunze beschikbaar

    09 juli 2024

    Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde: zij spelen een onmisbare rol in de zorg voor hun naasten. Tegelijkertijd is het belangrijk dat mantelzorgers zelf niet overbelast raken. Daarom is ondersteuning van mantelzorgers belangrijk. In Aa en Hunze hebben we daarvoor al enkele jaren Mantelzorg steunpunt van Impuls.

  • Zomerse artikelen en PMD afval

    09 juli 2024

    Het is een heerlijke zomerse dag en u ligt in de achtertuin, op het balkon of misschien wel op het strand te ontspannen. Grote kans dat de parasol boven uw hoofd en de emmertjes waar de kinderen mee spelen van plastic zijn. In welke container moeten deze zomerse artikelen als ze kapot zijn?
    U zou denken bij het PMD-afval, omdat ze (voornamelijk) van plastic gemaakt zijn. Maar dat klopt niet. Bij het PMD-afval mag alleen plastic verpakkingsmateriaal, metalen verpakkingen en drankpakken. Is het geen verpakking? Dan gooit u het weg bij het restafval. Of u brengt het naar het afvalbrengstation.

  • Raadslid Henk Santes ontvangt Erepenning bij afscheid

    09 juli 2024

    Henk Santes (PvdA) heeft uit handen van burgemeester Anno Wietze Hiemstra de gemeentelijke Erepenning ontvangen. Santes nam donderdagavond afscheid als raadslid. Hij was 16 jaar raadslid en 2 jaar wethouder in de gemeente.

  • Aanvraag vergoeding waardedaling bedrijfspand nu ook mogelijk in deel van Aa en Hunze

    15 juli 2024

    Eigenaren van een bedrijfspand of zakelijk object in een deel van de gemeente Aa en Hunze die in het waardedalingsgebied staan kunnen vanaf nu mogelijk in aanmerking komen voor een vergoeding voor de waardedaling van hun pand.

  • Diplomazwemmen

    15 juli 2024

    Anna, Mieke, Kai, Dean, Luca, Marie, Carlin,Millie, Giove, Evan, Luna, Morris, Liselot, Jonathan, Pleun, Rijk, Nynke en Sara hebben zaterdag 13 juli hun Easyswim diploma behaald.