Afvalcontainers gechipt, en nu?

Afgelopen periode is het bedrijf DVL Milieuservice in opdracht van de gemeente druk bezig geweest met het chippen van de afvalcontainers in Aa en Hunze. De gemeente wil de bijna 35.000 containers professioneler beheren. Dit doen we door ze te chippen en de chips vast te leggen in een container management systeem. Vanaf januari 2025 gaan deze chips in werking. Dit betekent dat de containers zonder chip vanaf dan niet meer worden geleegd.

Hoe herken ik of mijn container is gechipt?

Het chippen is volbracht wanneer u op de zijkant van de container een witte adressticker ziet met daarop uw adres, een streepjescode en de gegevens van uw container.

Overbodige container laten ophalen

In principe beschikt een standaard huishouden over een container voor restafval (grijze), een GFT (groene) en een PMD (oranje) container. Het kan zijn dat u in het verleden een extra container gebruikte die voor u nu overbodig is geworden. Deze ongechipte container kunt u door ons laten ophalen. Via de website www.aaenhunze.nl/afval vult u het formulier  “extra container aanvragen of inleveren” in. Vervolgens wordt de container op een afgesproken dag bij u opgehaald. 

Wat te doen bij extra containers?

Heeft u een extra restafval (grijze) of GFT (groene) container thuis, waarvoor u betaalt? Dan heeft u bij de brief over het chippen een extra sticker ontvangen waarop staat ‘Extra container. Wilt u geen gebruik meer maken van de extra betaalde container of klopt dit niet? Neem dan contact op met de gemeente via 0592-267777.

Extra container tegen betaling

Voor € 130,- per jaar kunt u een extra groene of grijze container krijgen. Dit vraagt u eenvoudig aan via het bovengenoemde formulier. 

Meer weten over afval? Kijk dan op www.aaenhunze.nl/afval.