Alle onderwerpen

 • Bezoek uit het buitenland ontvangen

  Komt iemand uit het buitenland logeren en heeft deze persoon een visum voor Nederland nodig? Dan moet u via de IND een garantstelling of logiesverstrekking aanvragen. De garantstelling is maximaal drie maanden geldig.

 • Geheimhouding persoonsgegevens

  Wilt u niet dat uw persoonlijke gegevens aan maatschappelijke instellingen worden verstrekt? Dan kunt u de gemeente schriftelijk verzoeken om uw persoonsgegevens geheim te houden. De gemeente verstrekt uw gegevens dan alleen nog aan overheidsinstellingen die ze nodig hebben voor het uitvoeren van hun wettelijke taak. Dat kunt u niet tegenhouden.

 • ID-kaart (identiteitskaart)

  U kunt uw identiteitskaart aanvragen bij de gemeente waarin u woont. Een identiteitskaart voor volwassenen is 10 jaar geldig. Een identiteitskaart voor kinderen tot 18 jaar is 5 jaar geldig. Iedereen moet persoonlijk aanwezig zijn bij het aanvragen en het ophalen van de identiteitskaart, dus ook (jonge) kinderen. Na 5 werkdagen kunt u uw nieuwe identiteitskaart ophalen.

 • Legalisatie handtekening

  Met een gelegaliseerde handtekening bewijst u dat uw handtekening echt is. Dit is bijvoorbeeld nodig als u bezoek uit het buitenland ontvangt dat een visum moet aanvragen.

 • Paspoort

  U kunt uw paspoort aanvragen bij de gemeente waarin u woont. Een paspoort voor volwassenen is 10 jaar geldig. Een paspoort voor kinderen tot 18 jaar is 5 jaar geldig. Iedereen moet persoonlijk aanwezig zijn bij het aanvragen en het ophalen van het paspoort, dus ook (jonge) kinderen. Na 5 werkdagen kunt u uw nieuwe paspoort ophalen.

 • Rijbewijs

  U kunt uw rijbewijs op twee manieren aanvragen:
  - Online via de RDW (alleen bij verlengen rijbewijs of uitbreiding categorie)
  - Persoonlijk aan de balie van het gemeentehuis.