Nieuws

 • Gemeenteraad in beeld

  01 juli 2024

  Wat doet de gemeenteraad? Hoe kom ik met raadsleden in contact? Hoe komen besluiten tot stand? Wat zijn moties en amendementen eigenlijk? Op deze en andere vragen wordt antwoord gegeven in de maandelijkse rubriek ‘gemeenteraad in beeld’. In deze rubriek zullen we veelgestelde vragen over de gemeenteraad beantwoorden. Heeft u zelf vragen over de gemeenteraad, dan kunt u deze vragen opsturen naar de griffie via e-mail griffie@aaenhunze.nl. Wellicht dat we uw vraag in een toekomstige editie kunnen beantwoorden. Deze maand heeft de gemeenteraad de jaarrekeningen en ontwerpbegrotingen van meerdere gemeenschappelijke regelingen moeten beoordelen. Deze maand gaan we dan ook nader in op deze gemeenschappelijke regelingen, wat zijn dit en waarom bestaan ze?

 • Kaderscholing Sport en Beweegleider Senioren in Drenthe

  01 juli 2024

  Bevorderen van Gezond Ouder Worden

 • Uit de Raad 27 juni 2024

  01 juli 2024

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van haar besluiten. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 27 juni 2024 werden de volgende besluiten genomen:

 • Textiel Race Aa en Hunze groot succes!

  27 juni 2024

  Vier weken lang zijn vier basisscholen in Aa en Hunze de strijd aangegaan tegen oud textiel. Op deze manier hebben ze 6.906 kilo oud textiel terug in de kringloop gebracht, waardoor het opnieuw gebruikt of gerecycled kan worden. De Textiel Race in Aa en Hunze is een groot succes geworden met enthousiaste leerlingen, docenten en buurtbewoners!

 • Zuidlaarderweg Annen 15 - 26 juli

  26 juni 2024

  Van 15 tot en met 26 juli (week 29 en 30) is de Zuidlaarderweg in Annen afgesloten. De afsluiting is vanaf de rotonde Zuidlaarderweg- Ronkelskamp- Noordloo tot de grens van de gemeente Tynaarlo.

 • Klankbordgroepen uit gemeenteraden Aa en Hunze, Noordenveld en Tynaarlo willen aansluiten bij het Regioberaad Nij Begun

  26 juni 2024

  De klankbordgroepen uit de gemeenteraden van Noord-Drenthe willen zich aansluiten bij het Regioberaad, het Groningse en Noord-Drentse overleg van raden en staten bij de implementatie en uitvoering van Nij Begun.

 • Maak kennis met de Vereniging Drentse Voedselbossen

  26 juni 2024

  De kracht van voedselbossen

 • RIWET-project van start: Drenthe verwelkomt Europese partners voor innovatief behoud van rivieren en veengronden

  25 juni 2024

  Provincie Drenthe geeft deze week het startsein voor het RIWET-project, een Europees Interreg-project gericht op verbetering van beleid voor het beheer en herstel van rivieren en veenlandschappen.

 • Afscheid van Henk Santes als raadslid voorafgaand aan raadsvergadering 4 juli

  25 juni 2024

  Tijdens de raadsvergadering op donderdagavond 4 juli neemt Henk Santes afscheid als raadslid. Santes is zestien jaar lang actief geweest als raadslid in Aa en Hunze. Ook was hij twee jaar wethouder. Voorafgaand aan de raadsvergadering is er de mogelijkheid om Santes de hand te schudden.

 • Agenda voor de openbare vergadering van de onafhankelijke welstandscommissie van de gemeente Aa en Hunze op dinsdag 25 juni 2024.

  20 juni 2024

  De vergadering vindt in het gemeentehuis plaats.
  Als u bij de vergadering aanwezig wilt zijn neemt u dan contact op voor a.s. maandag 15.00 uur via het klantcontactcentrum: 0592 26 77 77.