Nieuws

 • Voorgenomen verkoop gemeentegrond Zandvoort 6 te Gieten

  29 mei 2024

  Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze maken bekend dat zij van plan zijn om een deel van het kadastrale perceel gemeente Gieten, sectie G, nummer 97, met een oppervlakte van circa 13 m2, te verkopen aan de aangrenzende eigenaar van Zandvoort 6 te Gieten.

 • Voorgenomen verkoop gemeentegrond Carspellaan 7 te Rolde

  29 mei 2024

  Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze maken bekend dat zij van plan zijn om een deel van het kadastrale perceel gemeente Rolde, sectie R, nummer 4501, met een oppervlakte van circa 23 m2, te verkopen aan de aangrenzende eigenaar van Carspellaan 7 te Rolde.

 • Onderhoudswerkzaamheden aan rotondes N378 ter hoogte van Gasselternijveen/Gasselternijveenschemond en N34 afslag Gasselte

  28 mei 2024

  De provincie Drenthe voert onderhoudswerkzaamheden uit aan twee rotondes bij de afritten van de N34 bij Gasselte en de rotonde in de N378, die aansluit op de N379 richting Drouwenermond. Het wegdek krijgt een nieuwe laag asfalt. De werkzaamheden beginnen op maandag 3 juni om 6.00 uur en duren tot vrijdag 7 juni 20.00 uur. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

 • Start Nationale Diabetes Challenge in Gieten en Annen

  17 mei 2024

  De Nationale Diabetes Challenge is onlangs van start gegaan in Gieten en Annen. De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation dat zich richt op het bevorderen van een actieve en gezonde(re) leefstijl bij mensen met diabetes of andere gezondheidsproblemen. Het doel is om gedurende een periode van twintig weken wekelijks samen te wandelen en zo de conditie te verbeteren en sociale contacten te versterken.

 • Uit de Raad 16 mei 2024

  17 mei 2024

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van haar besluiten. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 16 mei 2024 werden de volgende besluiten genomen:

 • Gemeente Aa en Hunze koopt de Biester; ook komende tijd opvanglocatie

  16 mei 2024

  De gemeente Aa en Hunze heeft opvanglocatie de Biester gekocht. Tot nu toe huurde de gemeente het pand van Woonconcept. Hiermee is de opvang ook de komende tijd verzekerd.

 • Energiecoach Wim moedigt inwoners aan om na te denken over hun energiegebruik én voorziet hen van bruikbare tips

  16 mei 2024

  In de gemeente Aa en Hunze zijn al enkele jaren tien energiecoaches actief. De energiecoaches gaan graag met inwoners in gesprek over manieren om energie te besparen. Deze keer delen we het verhaal van Wim Meijer.

 • Beginnende wandelaars gezocht!

  15 mei 2024

  Wilt u met een groep gezellig wandelen in de omgeving van Gasselternijveen? Loop dan mee! Iedere woensdag om 9:30 vertrekt er vanaf MFC SPIL in Gasselternijveen een wandelgroep voor beginners.

 • Theater Aan De Lijn

  15 mei 2024

  Voorstelling: Waar ga je heen?

 • Vergadering Adviesraad Sociaal Domein 27 mei

  15 mei 2024

  Op maandag 27 mei om 19.00 uur houdt de Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Aa en Hunze een openbare vergadering in de raadzaal van het gemeentehuis te Gieten.