September 2024

  • Doe gratis mee met Dynamic Tennis

    Alle senioren uit de gemeente Aa en Hunze kunnen 5 gratis lessen Dynamic Tennis volgen in Annen. Sportvereniging Annen en Team Sport Aa en Hunze slaan samen met trainer Marco Gerritsma de handen ineen om senioren enthousiast te maken voor deze vorm van sport.

  • Geen spoedaanvragen paspoort en ID-kaart

    20 september 2024

    Vanaf maandag 30 september komt de Rijksoverheid met een nieuw model van het paspoort en de identiteitskaart. Dat doen ze om deze documenten veilig en betrouwbaar te houden.

  • Vergadering Adviesraad Sociaal Domein 30 september

    20 september 2024

    Op maandag 30 september om 19.30 uur houdt de Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Aa en Hunze een openbare vergadering in de raadzaal van het gemeentehuis te Gieten.

  • Uit de Raad 19 september 2024

    20 september 2024

    Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van haar besluiten. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 19 september 2024 werden de volgende besluiten genomen:

  • Global Goals vlaggendag 2024

    26 september 2024

    Op 25 september is het precies 9 jaar geleden dat de Global Goals (ook SDG’s genoemd) in het leven zijn geroepen. De Global Goals bestaan uit 17 werelddoelen die gaan over onder andere armoede, ongelijkheid en duurzaamheid. Om extra aandacht te schenken aan deze Global Goals wordt ieder jaar rond eind september door het hele land de Global Goals-vlag gehesen op de Vlaggendag.

  • Bladruimen

    26 september 2024

    De herfst is weer begonnen en dat betekent dat het blad weer van de bomen valt. De gemeente start in week 48 (maandag 25 november) met het bladruimen in de bebouwde kom. Het blad wordt in één ronde van de wegen, bermen en gazons geruimd.