Uit de Raad 19 september 2024

Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van haar besluiten. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 19 september 2024 werden de volgende besluiten genomen:

Besluiten

Ontwerp verklaring van geen bedenkingen ten behoeve van de realisatie van een onbemand tankstation aan de Steenkamp 12 te Gieten

De gemeenteraad heeft een ontwerpverklaring van geen bedenkingen afgegeven inzake de realisatie van een onbemand tankstation voor vrachtwagens aan de Steenkamp 12 op het bedrijventerrein Bloemakkers in Gieten. De stukken worden 6 weken ter inzage gelegd voor zienswijzen.

Definitieve verklaring van geen bedenkingen ten behoeve van de realisatie van een twee-onder-één-kap-woning aan de Kampstraat 23 / 25 in Eext

De gemeenteraad heeft een definitieve verklaring van geen bedenkingen afgegeven inzake de realisatie van een twee-onder-één-kap woning aan de Kampstraat 23 / 25 in Eext. Deze stap vormt de basis voor de af te geven omgevingsvergunning. Deze ligt 6 weken ter inzage voor beroep.

Verantwoording fractievergoeding 2023

Conform de Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning ingegaan op 1 januari 2023, moet de fractieondersteuning jaarlijks worden verantwoord door de fracties. De raad heeft ingestemd met de verantwoording van de fractievergoedingen van 2023.

Motie tweede agrarische bedrijfswoning

Gemeentebelangen dient een motie in die het college oproept om beleidsregels op te stellen om de realisatie van een tweede agrarische bedrijfswoning mogelijk te maken. De motie is aangenomen.