Global Goals vlaggendag 2024

Op 25 september is het precies 9 jaar geleden dat de Global Goals (ook SDG’s genoemd) in het leven zijn geroepen. De Global Goals bestaan uit 17 werelddoelen die gaan over onder andere armoede, ongelijkheid en duurzaamheid. Om extra aandacht te schenken aan deze Global Goals wordt ieder jaar rond eind september door het hele land de Global Goals-vlag gehesen op de Vlaggendag.

Als Global Goals gemeente wil gemeente Aa en Hunze bijdragen aan rechtvaardige, duurzame en welvarende wereld, zowel binnen de gemeentegrenzen als daarbuiten. Daarom hebben we in de gemeente Aa en Hunze een Platform Global Goals die zich inzet om meer bewustwording te creëren . Dit jaar ligt de focus van het Platform vooral op het organiseren van een Wereldmaaltijd. Dit om mensen meer bewust te maken van hoeveel voedsel er op de wereld is. Als we al het voedsel beter verdelen dan is er namelijk meer dan genoeg voor iedereen. Er hoeft dan wereldwijd geen honger meer te zijn. 
Namens de gemeente Aa en Hunze heeft wethouder Heling samen met het Platform Global Goals op woensdag 25 september de vlag gehesen. 

#samenvoordeSDGs

vlaggendag global goals