Juni 2024

 • Cyberaanval AddCom en gegevens gemeente Aa en Hunze

  03 juni 2024

  AddComm, een leverancier die voor de gemeente Aa en Hunze onder andere aanslagen en andere brieven per post en digitaal verstuurd, is het doelwit geworden van een cyberaanval.

 • Vier scholen uit Aa en Hunze strijden tegen textielafval

  03 juni 2024

  Van 27 mei tot en met 27 juni 2024 vindt de Textiel Race Aa en Hunze plaats. Vier scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel! Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt wint ook nog eens een geheel verzorgde schoolreis. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk!

 • Subsidie beschikbaar voor afkoppelen hemelwater van het riool

  03 juni 2024

  Wilt u de afvoer van het hemelwater afkoppelen van de riolering? De gemeente Aa en Hunze heeft daarvoor een subsidieregeling beschikbaar gesteld.

 • Vrijwilligers maken het verschil!

  03 juni 2024

  Meer weten over deze of andere zinvolle en leuke vacatures? Kijk op www.vrijwilligerswerkaaenhunze.nl, meldt je aan en maak het verschil. Je kunt via de website ook reageren op deze vacatures.

  Vrijwilligers Informatie Punt
  Openingstijden di, wo 09.00 – 12.00 uur
  Brink 10 in Gieten
  Tel: 0592-245917

 • Kom naar de Veiligheidsweek 2024

  03 juni 2024

  Een veilig Aa en Hunze is van cruciaal belang voor iedereen. Daarom organiseren we ook dit jaar weer een Veiligheidsweek waarin inwoners kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten om meer te leren en in gesprek te gaan over dit belangrijke thema. Als de Schakel op de mat valt, zitten we middenin de Veiligheidsweek. Er zijn nog twee activiteiten waar u naartoe kunt gaan:

 • Uit de Raad 30 mei 2024

  03 juni 2024

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van haar besluiten. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 30 mei 2024 werden de volgende besluiten genomen:

 • Jaarrekening 2023: Aa en Hunze sluit 2023 af met een positief resultaat van 2,3 miljoen euro

  06 juni 2024

  Het college van de gemeente Aa en Hunze heeft de Jaarstukken van 2023 vastgesteld. De gemeente Aa en Hunze sluit 2023 af met een positief saldo van € 2,3 miljoen.

 • Uit de Raad 13 juni 2024

  14 juni 2024

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van haar besluiten. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 13 juni 2024 werden de volgende besluiten genomen:

 • Pas op voor ‘nepagenten’ aan de deur

  17 juni 2024

  De politie Noord-Nederland heeft de afgelopen weken tientallen meldingen gehad over oplichters die zich voordoen als agenten. Inmiddels zijn er ook verschillende meldingen uit de gemeente Aa en Hunze binnengekomen.

 • Buitenspeeldag 2024

  17 juni 2024

  De Nationale Buitenspeeldag van 12 juni was een groot succes! Bij het gemeentehuis werden huizen gebouwd van bamboe, kunstwerken gemaakt met LandArt en werd er geraasd over de stormbaan. Naast de activiteiten bij het gemeentehuis in Gieten is was er een kunstwerken actie bij de scholen in de gemeente.

 • Afscheid van Henk Santes als raadslid voorafgaand aan raadsvergadering 4 juli

  25 juni 2024

  Tijdens de raadsvergadering op donderdagavond 4 juli neemt Henk Santes afscheid als raadslid. Santes is zestien jaar lang actief geweest als raadslid in Aa en Hunze. Ook was hij twee jaar wethouder. Voorafgaand aan de raadsvergadering is er de mogelijkheid om Santes de hand te schudden.

 • RIWET-project van start: Drenthe verwelkomt Europese partners voor innovatief behoud van rivieren en veengronden

  25 juni 2024

  Provincie Drenthe geeft deze week het startsein voor het RIWET-project, een Europees Interreg-project gericht op verbetering van beleid voor het beheer en herstel van rivieren en veenlandschappen.

 • Klankbordgroepen uit gemeenteraden Aa en Hunze, Noordenveld en Tynaarlo willen aansluiten bij het Regioberaad Nij Begun

  26 juni 2024

  De klankbordgroepen uit de gemeenteraden van Noord-Drenthe willen zich aansluiten bij het Regioberaad, het Groningse en Noord-Drentse overleg van raden en staten bij de implementatie en uitvoering van Nij Begun.

 • Textiel Race Aa en Hunze groot succes!

  27 juni 2024

  Vier weken lang zijn vier basisscholen in Aa en Hunze de strijd aangegaan tegen oud textiel. Op deze manier hebben ze 6.906 kilo oud textiel terug in de kringloop gebracht, waardoor het opnieuw gebruikt of gerecycled kan worden. De Textiel Race in Aa en Hunze is een groot succes geworden met enthousiaste leerlingen, docenten en buurtbewoners!