Textiel Race Aa en Hunze groot succes!

Vier weken lang zijn vier basisscholen in Aa en Hunze de strijd aangegaan tegen oud textiel. Op deze manier hebben ze 6.906 kilo oud textiel terug in de kringloop gebracht, waardoor het opnieuw gebruikt of gerecycled kan worden. De Textiel Race in Aa en Hunze is een groot succes geworden met enthousiaste leerlingen, docenten en buurtbewoners!

De Textiel Race spoort de leerlingen aan om duurzamer om te gaan met hun textiel, zoals kleding, schoenen, knuffels, tafellakens en gordijnen. Ze leerden tijdens het project dat ze textiel kunnen repareren, hergebruiken of kunnen inleveren in een textielcontainer. In Nederland wordt nu namelijk nog meer dan de helft van het oud textiel bij het restafval gegooid. Hierdoor kan het niet hergebruikt of gerecycled worden.

Van 3 juni tot en met 27 juni hebben de deelnemende leerlingen 6.906 kilo oud textiel ingezameld. Daarnaast zijn de leerlingen aan de slag gegaan om zelf kledingstukken te repareren. In totaal hebben de leerlingen 240 reparaties uitgevoerd.
Inwoners uit Aa en Hunze konden online aangeven dat ze nog oud textiel thuis hadden liggen, waarna scholieren het textiel aan huis ophaalden. Buurtbewoners kregen in ruil hiervoor kortingscodes voor duurzame merken als Loop.a Life, Walra bed- en badtextiel, LABFRESH en SKOTT Fashion. 
Basisschool OBS De Kameleon uit Eexterveen is met 2.756 kilo 121 reparaties de winnaar van de Textiel Race. Zij wonnen een schoolreis naar Nemo Amsterdam.

De Textiel Race Aa en Hunze is een initiatief van de gemeente Aa en Hunze in samenwerking met Sympany.

WinaarTextielRace