Nieuws

 • De Spiekeriek komt naar Spijkerboor

  19 februari 2024

  De werkgroep Spiekeriek en de gemeenteraad hebben, na een succesvolle eerste inzet in 2022, besloten om de Spiekeriek opnieuw op reis te laten gaan! Deze keer in de vorm van een tweetal zogenaamde try-outs. De Spiekeriek stond in januari op het zand in Ekehaar en staat in maart in Spijkerboor.

 • Rioolverstopping: wat te doen

  19 februari 2024

  Een verstopt huisriool is een vervelende situatie. Belangrijke vragen zijn dan: Waar zit de verstopping en wie lost het probleem op?

 • Brengt u uw blikje weg?

  19 februari 2024

  Sinds april vorig jaar zit er ook statiegeld op blikjes! Dat weten we inmiddels allemaal. Net als bij flessen, kunt u deze blikjes eenvoudig inleveren voor recycling. Om de blikjes goed te kunnen verwerken, is het belangrijk dat ze niet gedeukt zijn.

 • Uit de Raad 15 februari 2024

  16 februari 2024

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van haar besluiten. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 15 februari 2024 werden de volgende besluiten genomen:

 • Huiseigenaren in de gemeente Aa en Hunze kunnen gebruikmaken van de ‘Gratis subsidie voor een energiezuinig huis’

  19 februari 2024

  Als huiseigenaar kunt u nu profiteren van een subsidie om uw woning energiezuiniger te maken. Met deze subsidie kunt u een bijdrage tot €4.000,- ontvangen voor het verbeteren van uw huis door isolatie, HR++ beglazing of de installatie van zonnepanelen.

 • Compostdagen 2024

  15 februari 2024

  Op vrijdagmiddag 22 maart en zaterdagmorgen 23 maart kunt u gratis compost ophalen op het Afvalbrengstation.

 • Vergadering Adviesraad Sociaal Domein

  14 februari 2024

  Op maandag 26 februari om 19.00 uur houdt de Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Aa en Hunze een openbare vergadering in de raadzaal van het gemeentehuis te Gieten.

 • Vitaal Aa en Hunze

  12 februari 2024

  Informatiebijeenkomst ‘De dood uit de Pot’

 • Gemeente zoekt samenwerking met agrariërs in de strijd tegen georganiseerde criminaliteit

  12 februari 2024

  'Samen sterk voor een veilig buitengebied'. Zo heet de bijeenkomst die gemeente Aa en Hunze samen met partners en buurgemeenten op dinsdag 27 februari organiseert voor agrariërs uit de gemeente. De bijeenkomst vindt plaats in de Melkfabriek in Bunne. Er zijn workshops over onder andere hoe een drugslab te herkennen en over diefstal van GPS-apparatuur. Ook krijgen de genodigden te horen hoe je veilig een schuur of loods kunt verhuren.

 • VIP: Als elke vrijwilliger een ster kreeg werd het nooit meer donker!

  12 februari 2024

  'Ja, Geweldig!'