Nieuws

 • Pas op voor ‘nepagenten’ aan de deur

  17 juni 2024

  De politie Noord-Nederland heeft de afgelopen weken tientallen meldingen gehad over oplichters die zich voordoen als agenten. Inmiddels zijn er ook verschillende meldingen uit de gemeente Aa en Hunze binnengekomen.

 • Buitenspeeldag 2024

  17 juni 2024

  De Nationale Buitenspeeldag van 12 juni was een groot succes! Bij het gemeentehuis werden huizen gebouwd van bamboe, kunstwerken gemaakt met LandArt en werd er geraasd over de stormbaan. Naast de activiteiten bij het gemeentehuis in Gieten is was er een kunstwerken actie bij de scholen in de gemeente.

 • Uit de Raad 13 juni 2024

  14 juni 2024

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van haar besluiten. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 13 juni 2024 werden de volgende besluiten genomen:

 • Agenda vergadering van de Adviesraad Sociaal Domein 29 april24 juni

  14 juni 2024

  Datum: maandag 24 juni 2024
  Aanvang: 19.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur)
  Locatie: Gemeentehuis Gieten, raadzaal

 • Gezocht: nieuwe leden voor de Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Aa en Hunze!

  13 juni 2024

  Het is nu meer dan ooit van belang dat iedereen kan deelnemen aan de samenleving. Wil jij iets betekenen voor mensen in de gemeente Aa en Hunze die problemen hebben op het gebied van wonen, zorg, welzijn, jeugd, werk en inkomen en hierdoor niet goed kunnen deelnemen? Dan is de Adviesraad Sociaal Domein iets voor jou! Je kunt je kennis, kunde en ervaring inzetten, je doet nieuwe contacten op en je bent maatschappelijk relevant bezig.

 • Zwemvierdaagse bij Zwembad Zwanemeer en De Borghoorns

  10 juni 2024

  Zwembad Zwanemeer in Gieten en zwembad De Borghoorns in Annen houden van 24 tot en met 28 juni een zwem4daagse. De Zwem4daagse is een sportief

 • Uitslag verkiezingen Europees Parlement

  10 juni 2024

  In de gemeente Aa en Hunze heeft 54% van de stemgerechtigde personen gestemd tijdens de verkiezing voor het Europees Parlement.

 • Jaarrekening 2023: Aa en Hunze sluit 2023 af met een positief resultaat van 2,3 miljoen euro

  06 juni 2024

  Het college van de gemeente Aa en Hunze heeft de Jaarstukken van 2023 vastgesteld. De gemeente Aa en Hunze sluit 2023 af met een positief saldo van € 2,3 miljoen.

 • Kom naar de Veiligheidsweek 2024

  03 juni 2024

  Een veilig Aa en Hunze is van cruciaal belang voor iedereen. Daarom organiseren we ook dit jaar weer een Veiligheidsweek waarin inwoners kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten om meer te leren en in gesprek te gaan over dit belangrijke thema. Als de Schakel op de mat valt, zitten we middenin de Veiligheidsweek. Er zijn nog twee activiteiten waar u naartoe kunt gaan:

 • Uit de Raad 30 mei 2024

  03 juni 2024

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van haar besluiten. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 30 mei 2024 werden de volgende besluiten genomen: