Laadpaal aanvragen

Heeft u een elektrische auto, maar geen eigen oprit? Dan kunt u een aanvraag voor een laadpaal indienen via www.openbaarladen.nl. Wij gaan samen met u op zoek naar een geschikte locatie voor een laadpaal in de openbare ruimte.

Voorwaarden aanvraag openbaar laadpunt

Om een verzoek te kunnen indienen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen: 

  • U woont in de gemeente of u werkt minimaal 20 uur per week in deze gemeente.
  • U rijdt of gaat een elektrische auto rijden, die minimaal 50 km elektrisch kan rijden.
  • U heeft geen eigen parkeerterrein en moet uw elektrische auto op straat parkeren. 
  • Binnen loopafstand (ongeveer 250 meter) van uw woon- of werkadres is nog geen openbaar laadpunt aanwezig. Het kan ook zijn dat er wel een openbaar laadpunt aanwezig is, maar dat uit de gegevens blijkt dat een nieuw openbaar laadpunt noodzakelijk is. Geef uw verzoek daarom wel altijd door.

Als u als bewoner of uw bedrijf een eigen parkeerterrein heeft, kunt u een laadpunt op eigen oprit of parkeerplaats laten plaatsen. Dit hoeft u niet te melden bij de gemeente. U kunt een laadpaal laten plaatsen op uw eigen terrein of op het terrein van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Dit regelt u zelf bij een van de leveranciers van laadpalen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer uw verzoek is goedgekeurd, wordt de laadpaal op een plek bij u in de straat of buurt geplaatst. Houd er rekening mee dat het plaatsen van een laadpaal in de openbare ruimte ongeveer 15 weken in beslag neemt. Bij de laadpaal wordt ten minste één parkeervak gereserveerd voor het laden van elektrisch voertuigen. De laadpaal is voor algemeen gebruik, ook buurtbewoners en bezoekers kunnen er gebruik van maken.

Gratis voor de inwoner

Het aanvragen en plaatsen van een laadpaal is voor u als inwoner gratis. De prijs die u als elektrisch rijder betaalt aan de paal is 29 cent / kWh. Dit is exclusief de kosten voor het gebruik van de laadpas.

Op naar 1000 openbare laadpalen

Aa en Hunze werkt samen met 21 verschillende gemeenten en de provincies Groningen en Drenthe om elektrisch vervoer te stimuleren. Door het plaatsen van 1000 openbare laadpalen in Groningen en Drenthe met 100% Nederlandse, groene stroom dragen we bij aan een snelle omslag naar elektrisch rijden en duurzame energie.

Vraag direct een laadpaal aan

 

Elektrische auto met stekker