Welzijn op recept

Gemeente, Impuls en Huisartsen Annen ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Woensdag 9 oktober hebben Kiena ten Brink (wethouder gemeente Aa en Hunze), Annet Lammersen (directeur welzijnsstichting Impuls), Judith Labohm en Erna Haaijer (huisartsen van Huisartsen Annen) de Samenwerkingsovereenkomst Welzijn op Recept ondertekend. 
De 3 ondertekenende partijen zijn blij met deze samenwerking. Met de komst van de welzijnscoach kan de huisarts zich meer richten op de medische zorg en kunnen zij patiënten de juiste hulp op de juiste plek bieden. Welzijn op Recept draagt bij aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten door hen direct toegang te geven tot de juiste ondersteuning.

De aanleiding voor Welzijn op Recept is dat er patiënten op het spreekuur van de huisarts komen met klachten die mogelijk een sociale of maatschappelijke oorzaak hebben. Huisartsen willen deze patiënten graag verwijzen naar één aanspreekpunt, de welzijnscoach. De welzijnscoach heeft volledige en actuele kennis van de mogelijkheden op het gebied van maatschappelijke zorg en welzijn en kan deze patiënten zo nodig begeleiden in de weg daar naartoe, bijvoorbeeld door een ‘recept’ uit te schrijven voor activiteiten op het gebied van ontmoeting, sport of cultuur.