Prijswinnaars fotowedstrijd ‘Het Duurzame Plaatje’ bekend!

Wat een geweldige inzendingen hebben we ontvangen van de inwoners van Aa en Hunze! Met de fotowedstrijd kon u laten zien wat duurzaamheid voor u betekent, en dat leverde mooie plaatjes op. Uit alle inzendingen zijn de prijswinnaars gekozen.

De prijswinnaars

Leo Smoor: "In de coronaperiode heb ik ons grasveldje omgespit en er een moestuin van gemaakt, met onze eigen compost uit de compostbak van de gemeente. Van een saaie monocultuur naar een kleurrijke tuin vol vogels, insecten en vlinders! We eten bijna de hele zomer uit de tuin: biologisch, lokaal en van het seizoen. Zelfs op 5 x 6 meter is de opbrengst verbazingwekkend. Op de foto zie je ook onze pergola, bedekt met kiwi- en druivenplanten, die zorgt voor duurzame schaduw en verkoeling. Het is een mooi voorbeeld van klimaatadaptatie op kleine schaal. De tuin geeft me bovendien veel ontspanning!"
Ivonne Spieard: "Duurzaamheid betekent voor mij de was lekker laten drogen in zon en wind, in plaats van in de droger." 
Hendrik Berkepies: "Dit is wat ik meteen associeer met duurzaamheid: een lekker dikke, warme trui aan... en de thermostaat 2 graden lager! Simpel en effectief!"

De jeugdprijs 

In de categorie voor kinderen t/m 12 jaar hebben we ook leuke inzendingen ontvangen. Maarten Robben (8 jaar) is de prijswinnaar. Hij brengt met zijn benenwagen en bolderkar glas en flessen voor recycling weg.

Duurzame plaatje