Afvalcontainers binnenkort gechipt

Binnenkort worden alle afvalcontainers in de gemeente Aa en Hunze gechipt. Wij willen de bijna 35.000 containers in Aa en Hunze professioneler beheren. Dit doen we door ze te chippen en de chips vast te leggen in een container management systeem. De gemeenteraad heeft dit in september 2022 besloten. De informatie uit de chips wordt gebruikt om de ophaalroutes te verbeteren, maar ook om illegaal en verkeerd gebruik van containers tegen te gaan.

DVL Milieuservice komt chippen

We gaan uw restafval (grijze), GFT (groene) en PMD (oranje) container chippen. Het bedrijf DVL Milieuservice voert dit in opdracht van de gemeente uit. De chips worden in uw bestaande containers geplaatst. We zorgen ervoor dat we met het chippen langskomen op een dag dat niet wordt ingezameld. Dit betekent dat er op een andere dag dan de inzameldag alle containers aan de weg moeten worden gezet. 

U krijgt post

Niet alle containers in de gemeente worden tegelijkertijd gechipt. De gemeente is opgesplitst in gedeeltes. Wanneer u aan de ‘beurt’ bent krijgt u een brief. Bij deze brief ontvangt u één sticker per container op uw adres. Op de stickers staat de afvalsoort (REST, GFT of PMD) en de datum waarop DVL Milieuservice uw container komt chippen. In deze brief staat tevens uitgebreidere informatie over hoe het in zijn werk gaat.