Uitnodiging bijeenkomst Ondersteuning van inwoners in Aa en Hunze

We willen met elkaar dat inwoners zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Met ondersteuning en zorg aan huis waar nodig. Ook zien we graag dat inwoners eigen regie voeren en zelf kunnen aangeven wat ze nodig hebben of waar ze behoefte aan hebben. Dit vraagt veel van inwoners. Gelukkig zijn er verschillende professionals en vrijwilligers die inwoners hierbij kunnen helpen en ondersteunen. Bijvoorbeeld door inwoners informatie en advies te geven, te helpen bij praktische zaken of te ondersteunen bij het regelen van soms ingewikkelde dingen.

We willen inwoners van de gemeente Aa en Hunze graag de juiste ondersteuning, op het juiste moment en door de juiste persoon aanbieden. Hiervoor is het belangrijk dat de mensen om inwoners heen weten welke vormen van cliëntondersteuning er zijn. En dat vragen of knelpunten bij inwoners vroeg worden gesignaleerd. Vrijwilligers spelen hierbij een belangrijke rol. Soms kunnen jullie de inwoner ook zelf verder helpen. En als dat niet lukt is het fijn om te weten naar welke professional je de inwoner kan verwijzen. Zoals de onafhankelijke cliëntondersteuner (OCO).

De gemeente ziet graag dat de vrijwilligers en cliëntondersteuners in de gemeente elkaar leren kennen. Zodat jullie van elkaar weten wat jullie doen. En wanneer je een inwoner kan verwijzen naar bijvoorbeeld een cliëntondersteuner en vice versa. Daarom nodigen we jullie graag uit voor een interactieve bijeenkomst. Om jullie meer te vertellen over onafhankelijke cliëntondersteuning en om met elkaar in gesprek te gaan over hoe we tot een goede samenwerking kunne komen tussen jullie als vrijwilligers en de cliëntondersteuners. 

Praktische informatie

  • We organiseren hiervoor een bijeenkomst op maandag 9 september van 15:30 tot 17:00 uur.
  • Deze bijeenkomst vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Gieten. Het adres is Spiekersteeg 1.
  • Wij zorgen voor een hapje en een drankje.

Aanmelden

Graag zien we uw aanmelding voor de bijeenkomst tegemoet. Aanmelden kan door te mailen naar Robin Westerhof via rwesterhof@aaenhunze.nl met: naam en organisatie. Aanmelden kan uiterlijk tot en met 1 september.
Twijfelt u of deze bijeenkomst interessant is voor u? Ook dan kunt u contact opnemen, zodat we dit samen kunnen bespreken.

uitnodiging