Gemeente Aa en Hunze lanceert evenementenkalender

Evenementen gemakkelijk en snel met elkaar afstemmen. De wens van de culturele sector in Aa en Hunze. Wethouder Kiena ten Brink lanceerde 10 april de evenementenwebsite van de gemeente Aa en Hunze. ‘Deze website sluit aan op de vraag vanuit de culturele sector, waarbij een goede samenwerking tussen de verschillende cultuur-, sport- en overige organisaties op nummer één staat’.

Snel afstemmen

Op de evenementenwebsite kunnen de betreffende verenigingen via een inlogcode op een kalender zelf de data van de evenementen en activiteiten met elkaar afstemmen. Wanneer een evenement een 
definitieve datum heeft wordt deze doorgeplaatst voor het bredere publiek. Het evenement wordt dan zichtbaar voor iedereen op evenementen-aaenhunze.nl. 

Marktplaats

Naast de optie om elkaars geplande evenementen in te kunnen zien is er ook een ‘markplaats’. Dé plek voor vraag en aanbod van bijvoorbeeld te huren ruimtes, geluidsapparatuur of andere rekwisieten. Contact leggen is gemakkelijk. Er is een deelnemerslijst beschikbaar met contactgegevens van de deelnemende organisaties.

Bredere publiek

Voor inwoners en toeristen is de pagina met definitieve evenementen beschikbaar. Zij hoeven niet in te loggen. Zo kunnen zij in één oogopslag zien wat er te doen is in Aa en Hunze. Op de evenementenkalender is het mogelijk om de zoekopdracht op datum, categorie of locatie te filteren.

Samenwerking

Evenementen-aaenhunze.nl is een initiatief vanuit de culturele sector, gefaciliteerd door de gemeente.  

Evenementenwebsite